Tarta Santiago sense gluten

Amb motiu del Dia Nacional del Celíac, 27 de maig, us proposo una recepta de tarta de Santiago sense gluten boníssima i molt fàcil de preparar.

Podeu menjar-la per postres, també per esmorzar o berenar! Doncs ja veureu que es fa amb un moment, és molt nutritiva i agradarà a tothom.

Això sí, quan hi ha celíacs a casa s’han d’extremar les precaucions i procurar que totes les superfícies i estris de treball estiguin ben nets i sense cap resta de gluten.

Ingredients:

  • 4 ous
  • 200g de sucre morè
  • 200g d’ametlla en pols
  • el suc de mitja taronja

Preparació:

Batre els ous amb el sucre, millor si utilitzeu un túrmix o robot de cuina perquè us quedarà més esponjós. Afegir l’ametlla en pols i el suc de mitja taronja. Barrejar bé tots els ingredients, abocar en un motlle rodó i coure al forn 25-30 minuts a 180ºC.

Un cop freda i desemmotllada feu una plantilla de cartolina amb el dibuix de la creu de Santiago i espolvoregeu sucre fi per sobre la tarta amb la creu al mig.

Tant si esteu en família com amb amics no us preocupeu per preparar unes postres a part. Agradarà i en podrà menjar tothom.

Bon profit!