Problemes amb el colesterol?

Problemes amb el colesterol?

Millora l’efectivitat dels tractaments

Un dels grans enemics de la nostra salut és l’excés de colesterol. Els investigadors han posat a les nostres mans fàrmacs capaços de reduir-lo però en ocasions aquests presenten efectes secundaris. Ara existeixen eines per combatre’ls.

Les estatines són un tipus de fàrmacs molt usats per reduïr l’excés de colesterol LDL (conegut com el colesterol dolent), capaços d’acabar amb més del 25% d’aquests greixos que circulen per les nostres artèries. Però aquests fàrmacs poden presentar efectes secundaris, que podrien evitar-se sempre que l’organisme compti amb una suficient quantitat de Q10 en les seves cèl·lules.

Per les seves característiques, les estatines ataquen tant les fonts productores de colesterol, com aquelles que generen coenzim Q10, provocant un dèficit nutricional que pot derivar en efectes secundaris com miàlgies o dolors musculars, i en casos molt greus, afeccions que suposen la destrucció del múscul acompanyada d’un alliberament de fibres musculars, mioglobina i potassi en la sang que, per una sèrie de mecanismes, acaben afectant al ronyó.

Els experts en nutrició i alimentació confirmen que les estatines són fàrmacs molt efectius però que podrien precisar del Q10 per millorar encara més el seu efecte beneficiós, per la qual cosa insisteixen que tot pacient amb excés de colesterol, i sotmès a un tractament amb estatines, hauria de plantejar-se la complementació de la seva dieta amb Q10 com a element dissuasiu davant el possible desenvolupament d’efectes indesitjables. Assenyalant que un organisme amb un bon nivell de Q10 aconseguirà una major quantitat d’energia natural, un major llindar de resistència al cansament, millor funció cardíaca, un augment de la capacitat física i intel·lectual, i una sensació general de benestar.

El coenzim Q10 pot afavorir la desaparició de alguns efectes secundaris de les estatines.