La dieta mediterrània, Patrimoni de la Humanitat

El passat mes de novembre la Unesco va incloure la dieta mediterrània a la Llista de Béns Patrimoni de la Humanitat.

La candidatura va estar presentada per Espanya, Grecia, Itàlia i Marroc, quatre països units per el Mare Nostrum que comparteixen també els ingredients principals dels seus receptaris.

Cultures gastronòmiques que giren al voltant del aliments frescos i de temporada, amb predomini de l’oli de l’oliva, el blat, la vinya i una amplia varietat de fruites, verdures i hortalisses, llegumspeix i fruits secs, que es condimenten amb espècies i herbes aromàtiques. Aliments que ens aporten quelcom més que nutrients en la seva forma de cuinar-los i menjar-los, amb familia, al voltant d’una taula, ja que la dieta mediterrània no és tan sols un patró alimentari sinó una filosofia d’estil de vida que es viu i es transmet de generació en generació.