És temps d’algues

Les algues són molt conegudes al Japó, de fet les japoneses tenen el cabell fort i brillant i la pell tersa i suau degut al consum d’algues com l’arame i la hiziki, però també es consumeixen de forma tradicional a les illes britàniques, Xile i Hawai.

Les algues són els vegetals del mar i contenen més minerals que les verdures terrestres. Porten iode, calci, fòsfor, ferro, magnesi, sobre, clor, manganès, silici. Estan molt indicades per a estats d’anemia, astenia, cansament, dietes per perdre pes.

El iode només es troba en els aliments d’origen marí, és important per prevenir el goll, sobretot durant l’embaràs.

Les algues contenen àcid algínic, una substància que atrau, capta i elimina del cos els metalls pesats com el plom, el mercuri, el cobalt i la radioactivitat. Per això el consum general d’algues evita que el nostre cos es vegi afectat per la contaminació ambiental i acumuli toxines.

Una altra propietat molt important que tenen les algues és que alcalinitzen l’organisme, és a dir que ajuden a equilibrar l’excés de ions àcids que ens aporta l’alimentació occidental i que és la causa de moltes malalties actuals.

Les algues es venen deshidratades, per això abans de cuinar-les hem de deixar-les una estona en remull.

La recepta:

Wakame: és una alga molt suau, de fulles primes, deixeu-la en remull 5 minuts i l’afegiu a bullir amb les verdures a l’hora de fer un puré o una crema.

Queda molt bona bullida 15-20 minuts amb dos dits d’aigua i barrejada amb uns xampinyons saltejats, pinyons, julivert i una cullerada de salsa de soja.

Hiziki: té més gust de mar, cal posar-la en remull 20 minuts i fer-la bullir durant 30 minuts aproximadament.  Combina bé amb la ceba, que li dóna un contrast de sabors.

Kombu: és una alga de fulla gruixuda que necessita 30 minuts de remull i 45-60 minuts de cocció. Ideal per posar-ne un tros en el brou o bé al coure llegums, perquè té la propietat d’estovar-ne la pell i fer-la més digerible.