Depurar l’organisme
Després de tots els àpats que hem fet durant aquestes festes, és hora de depurar l’organisme i eliminar les toxines acumulades aquests dies.
Els dos òrgans del nostre cos encarregats de netejar són el fetge i el ronyó. I cal ajudar-los a funcionar millor amb la nostra alimentació perquè puguin eliminar els excessos de greix i de sucre.
L’aliment clau pel fetge és la carxofa. La podem fer bullida, al vapor, amb l’olla a pressió, al forn, al microones, a la brasa, queda bona de totes les maneres. Una crema de carxofes, una truita de carxofes, per acompanyar una carn o un peix. Jo us recomano que si la feu bullida agafeu l’aigua de la cocció i us la beveu per aprofitar millor les seves propietats.
Com a diurètic farem un brou d’api i ceba, tallats a trossos i bullit durant 20 minuts. Sense sal. Aneu bebent aquesta aigua al llarg del dia.
També podem fer infusions de plantes com la bardana, la cua de cavall, el bedoll o la dent de lleó.
Recordeu reduïr el consum de sal i beure 8 gots d’aigua al dia.
La setmana vinent us parlaré de les algues, un aliment excel.lent per equilibrar l’organisme.