Distribució del greix corporal

L’obesitat és una malaltia crònica que es caracteritza per un augment de la massa grassa i en consequència un augment de pes corporal.

No és tan sols un problema estètic sinó que l’obesitat és una malaltia que alhora predisposa a patir altres malalties com diabetis, hipertensió arterial, malalties cardiovasculars, insuficiència venosa en les extremitats, hiperuricèmia i gota, malalties articulars, problemes digestius, i fins i tot problemes respiratoris com el síndrome d’apnea obstructiva de la son.

Les complicacions de l’obesitat depenen de la distribució del greix corporal.

En els homes el greix tendeix a acumular-se en la zona abdominal, en el tronc, coll i cara, s’anomena obesitat androide, central o en forma de poma. Aquest tipus d’obesitat afecta al cor, pulmons, fetge, ronyons, i suposa un risc més elevat a patir malalties cardiovasculars i metabòliques (diabetis, colestrol elevat, hipertensió, malalties coronàries).

En les dones el greix tendeix a acumular-se en la zona de glutis, caderes i part inferior del abdomen, s’anomena obesitat ginoide, perifèrica o en forma de pera. Afecta als ronyons, úter, bufeta, cames, i es relaciona amb problemes venosos en les extremitats inferiors com les varius i la inflor a les cames i turmells. Té menys risc per la salut però és més difícil de perdre pes.

Amb la mida de la circunferència de la cintura es pot coneixer el risc de l’acumulació central del greix. Quan la circunferència és superior a 102 cm en els homes i a 88 cm en les dones es considera un risc elevat.

Si et costa perdre pes i penses que et podem ajudar, truca’ns al 629 363 674 i demana hora!