Dieta hipocalòrica durant l’embaràs

Segons els resultats del Pla d’Educació Nutricional PLENUFAR IV que es van presentar de forma preliminar en les Jornades Nacionals d’Alimentació de Sevilla el passat mes de maig, el 10% de les mares fa dieta hipocalòrica durant l’embaràs.

Concretament s’ha vist que un 9,8% de dones segueix una dieta hipocalòrica en època pre-concepcional, un 9,8% fa dieta durant l’embaràs i un 7,5% de dones fa dieta durant l’alletament.

Una dona amb sobrepes que vulgui quedar embarassada ha de seguir en primer lloc una dieta òptima per aconseguir perdre alguns kilos i començar l’embaràs amb un índex de massa corporal inferior a 25, dins del marge que es considera pes normal.

Durant l’embaràs no és el moment òptim per intentar aprimar-se ja que suposa un risc pel fetus que està creixent i desenvolupant-se, i no pot sotmetre’s a una restricció d’energia i de nutrients.

Després del part l’excés de pes no ha de suposar una preocupació per la mare, doncs el sol fet d’alletar ja suposa una gran despesa energètica, de prop de 500 kcal diàries, que ajudarà a la dona a recuperar el seu pes inicial de forma progressiva. El que sí que és important és cuidar bé la seva alimentació en aquesta etapa tan important.