Carmanyola segura

Cada vegada són més les persones que opten per preparar el dinar a casa i portar-lo a la feina amb una carmanyola.

A l’estiu amb les altes temperatures ambientals cal extremar les precaucions en el transport dels aliments per evitar possibles toxiinfeccions alimentàries que ens farien passar un bon mal de panxa.

Segons l’OMS l’agent etiològic més implicat en les toxiinfeccions alimentàries a Espanya és Salmonella, els aliments més implicats són els ous i mantenir els aliments a temperatura no adequada és el principal factor de risc en l’aparició dels brots.

Quan preparem una truita, un ou dur o un remenat ens hem d’assegurar que l’ou queda ben cuit. Si ens agrada la salsa maionesa és millor que optem per una salsa envasada que no pas preparada amb ou cru.

Hem d’evitar que els aliments un cop cuinats estiguin més de dues hores a temperatura ambient, per això si es cuina amb antelació s’ha de guardar a la nevera de casa, transportar-los en bosses isotèrmiques fins al lloc de treball, guardar-los un altre cop si és possible en una nevera i escalfar-los just al moment de consumir.7