Campanya de fotoprotecció 2010

Farmacèutics de tot l’estat participen en una campanya per concienciar a la població de la importància de cuidar la pell i protegir-la de les radiacions solars, així com advertir del risc d’exposar-se al sol sense protegir-se.

Gràcies a la colaboració de Ladival aquesta campanya compta amb una unitat mòvil que recorrerà tot Espanya durant les properes setmanes, on els ciutadans podran conèixer quin és el seu fototip, el seu tipus de pell i el nivell de greix per saber quin fotoprotector uilitzar. Aquesta unitat mòvil visitarà Barcelona els dies 20 i 21 de maig i estarà situada a la plaça Universitat.

A través d’un simulador de fotoenvelliment, les persones interessades podran veure una fotografia de com serà l’aspecte de la seva pell d’aquí a 10 anys si no es protegeixen correctament del sol durant aquests anys.

Estudis recents sobre fotoprotecció demostren que no només les radiacions UV-A i UV-B són perjudicials per la pell sinó que també les radiacions IR-A tenen un paper important en els efectes nocius sobre la pell.

Recomanacions a tenir en compte:

  • escull un fotoprotector segons la teva edat, color de pell i el destí de les vacances
  • utilitza un fotoprotector que protegeixi de totes les radiacions solars
  • evita l’envelliment prematur utilitzant protecció solar sempre que t’exposis al sol,  ja sigui al mar o a la muntanya
  • no prenguis el sol entre les 12h i les 16h
  • aplica’t el fotoprotector a casa, sobre la pell seca i mitja hora abans de l’exposició
  • renova l’aplicació cada 2 hores, els fotoprotectos són ressistents a l’aigua però no a la tovallola
  • posa’t barret i ulleres de sol per protegir els ulls
  • beu força aigua encara que no tinguis set

I recorda que el teu farmacèutic t’assessorarà sobre quins medicaments poden produir fototoxicitat o taques a la pell i t’aconsellarà el producte més adequat pel teu tipus de pell.